zondag 13 november 2011

Mooie opening carnavalsseizoen


Het carnavalsseizoen 2011-2012 is donderdag 11 november uitstekend begonnen. Voorzitter Truus Crijns, in het dagelijks leven docent aan het Sophianum, had een aantal leerlingen van 5 havo gevraagd om als praktische opdracht voor het vak Natuur, Leven en Techniek (NLT) mee te denken over de opening. Eerder was op deze blog te lezen hoe zij vervolgens besloten om in een grote bak water met behulp van een startende motor van Truus' auto een krat Gulpener naar boven te laten komen en ondertussen zou dan het water moeten gaan branden. Alle moeite was niet voor niks, want het experiment - zij het in een bescheiden uitvoering - slaagde en werd geregistreerd door de camera's van Omroep Krijtland. Als DatdatMog stelden we het zeer op prijs dat ook de Raad van Elf met prins Mark II en nar Rob bij onze eigen start van het carnavalsseizoen aanwezig waren. Op onze beurt begeleidden we daarna in Bergland muzikaal de officiële opening van de Gaarekiekere.




Aansluitend brachten we twee muzikale serenades. Eerst in Paddock aan het gouden bruidspaar Sjeng en Annie Honings en daarna in Galouppe aan het bruidspaar Karl en Wilma Vluggen, twee bekende carnavalsvrienden van Batteria Ongeremd. Ook het bezoek aan  Café Oud Gulpen, waar onze eigen Fred ons deze keer als gastheer ontving, beviel uitstekend. Voor een korte finale werd vervolgens De Zwarte Ruiter bezocht. En daarmee was een hele gezellige, sfeervolle seizoensopening een feit. Dat belooft veel goeds!

En zondagmiddag 13 november hadden we weer, in een afgeslankte formatie, een geweldige middag in Paddock tijdens de traditionele Artiestenmiddag. De sfeer was echt super. Dat verslag komt binnenkort op deze blog, maar nu alvast twee sfeerfoto's:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten