woensdag 19 oktober 2011

Geslaagde ledenvergadering

In een uiterst constructieve en ook heel gezellige sfeer vond op woensdag 19 oktober de algemene ledenvergadering  van 2011 plaats. Deze keer was er wel een heel bijzondere start. Leerlingen van het Sophianum hebben een tijdje nagedacht over hoe ze hun kennis, opgedaan bij de bètavakken, kunnen inzetten voor een ludieke opening van het carnavalsseizoen op de 11de van de 11de. Voor het begin van de jaarvergadering demonstreerde een eerste groep een proefopstelling van hun ideeën en het werkte uitstekend. Deze groep kan nu aan de vormgeving gaan werken, technisch zag het er namelijk allemaal prima uit.




De bekende mededelingenronde en het goedkeuren van het verslag plus de rondvraag waren deze keer peanuts en dus historisch :) Daarna gingen we in een World Café-opstelling nadenken over de vragen van het bestuur:
- Hoe kunnen we het publiek meer bij onze optredens betrekken?
- Hoe kunnen we meer Schwung geven aan de optocht?
- Hoe zou een goede ledenwerfactie eruit moeten zien?
- Op welke momenten zouden we nog willen/kunnen optreden?
- Hoe garanderen we nog meer bestuurlijke stabiliteit in de toekomst?




Een aantal leden moest heel even wennen aan de nieuwe vorm van brainstormen, maar uiteindelijk was de conclusie van iedereen dat het een zeer geslaagde bijeenkomst was geweest, die tientallen tips en ideeën heeft opgeleverd. Joep gaat die allemaal uitwerken en dan komt het bestuur met concrete vervolgacties. Eentje kunnen we al verklappen, want daar was iedereen meteen enthousiast over: we gaan ook vaker optreden voor goede doelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten